A Beautiful Day in the Neighborhood. Op 20 oktober a.s. draait er weer een speelfilm, georganiseerd door Filmhuis Capelle Schenkel. Aanvang 13.30 uur in Schinckelhove, Meidoornveld 60. Begeleiding dr. Amber de Rooij, (psycholoog). Toegang gratis.

Het leven stelt ons voor veel uitdagingen, zeker in deze tijd, en bepaalde speelfilms kunnen ons helpen hier het best mogelijke antwoord op te geven. Over de film: Heb je naast lief als je zelf…, echter als iemand zich onaangepast gedraagt, kan dat soms een hele uitdaging zijn. Er wordt wel gesteld dat dergelijk gedrag eigenlijk vaak een schreeuw om liefde is. Een inzicht dat helpend kan zijn om met de als lastig ervaren medemens om te gaan (soms zijn wij dat wellicht ook wel eens voor een ander). Tom Hanks speelt Mr Rogers in A Beautiful Day in the Neigborhood, een voor deze tijd heel passend, waar gebeurd, verhaal waarin vriendelijkheid het wint van cynisme, gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Een verbitterde journalist moet voor een tijdschrift een stuk schrijven over Fred Rogers. Hij overwint zijn scepticisme en leert van de meest geliefde buurman van Amerika over vriendelijkheid, liefde en vergeving.

De film zal worden voorafgegaan door een korte inleiding. Na afloop van de film bestaat de mogelijkheid om, onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar uit te wisselen over hoe u de film ervaren heeft en hoe u er wellicht door geïnspireerd bent geraakt.

Noteer de datum vast in uw agenda. U kunt zich opgeven voor de filmmiddag: een email sturen voor 1 oktober naar amber@filmsandflourishing.nl of via de intekenlijsten die begin oktober neergelegd worden bij onder meer Schinckelhove en bij Jumbo Bruins. Geef u bijtijds op want het aantal plaatsen is beperkt.