Kan de Bijbel helpen om zicht te krijgen op slavernij en de verwerking ervan? Daarover gaat het boekje Geroepen om vrij te zijn, met bijdragen van Afrikaanse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse theologen. ‘Nu de afschaffing van de slavernij dit jaar breed herdacht wordt, wil het Bijbelgenootschap christenen uit allerlei kerken helpen om hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.’

Dat zegt Lydia van der Meer, verantwoordelijk voor de relatie met de kerken bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en betrokken bij dit boekje. Geroepen om vrij te zijn belicht Bijbelverhalen over slavernij en vrijheid, met reflectie- en gespreksvragen voor persoonlijk gebruik of in kringverband. Het bevat ook materiaal toegespitst op kinderen.

Schrijvers en bestelinformatie
Theologen van verschillende kerkelijke en culturele achtergrond schreven mee aan dit boekje, onder wie de Ghanese voorganger Seth Adzokatse, bisschop
Renold Pansa van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Suriname, SKIN-voorzitter en EBG-voorganger Rhoïnde Mijnals-Doth, de Antilliaanse Bijbelvertaler Marlon Winedt, en Martijn Stoutjesdijk, onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Het boekje is te bestellen via shop.bijbelgenootschap. nl voor €1,- plus verzendkosten. U kunt het ook telefonisch aanvragen bij het Klantencontactcentrum, tel. 023-5146146.