Op zaterdag 22 april a.s. kunt u in Capelle kleding en schoenen inleveren. Uw donatie komt ten goede aan het project van Cordaid waarbij gezondheidsvoorzieningen voor moeder en kind in de Borana-zone (Ethiopië) worden verbeterd.

 

Bij de volgende adressen:

  • Ontmoetingskerk, Zevensprong 4
  • Hervormde Dorpskerk, Kerklaan 2
  • Schenkelkerk, Bermweg 29
  • De Oosterkerk, De Vallei 2
  • De Hoeksteen, Rivierweg 15

De vrijwilligers zijn van 10.00-12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

Wat mag u allemaal inleveren?
U mag, naast kleding en schoenen, ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Er worden geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden geaccepteerd.

Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen
Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.

Met uw donatie kunnen we zorgen voor betaalbare én bereikbare zorg en de cijfers van moeder- en kindersterfte in Ethiopië nog verder terugdringen.