Kerstmis is aanstaande. Feest van de geboorte van Jezus, en een feest van vrede, die we zo hard nodig hebben in deze tijd. In de Dorpskerk bieden we voor jong en oud, gelovig en niet gelovig, veel activiteiten aan. Kom helemaal in kerstsfeer met bijvoorbeeld de volgende muziekconcerten.

Kerstmuziek in de Dorpskerk

Volkskerstzang, 16 december
Vrijdagavond 16 december is iedereen om 20.00 uur van harte welkom bij de volkskerstzang in de Capelse Dorpskerk. Medewerking wordt verleend door ds. Nees Cluistra, de ‘River Voices’ o.l.v. Everhard Zwart en organist Anthon den Braber. De entree is gratis.

Kerstzang bij kaarslicht, 20 december
Dinsdag 20 december bespeelt Cees van der Slik het mooie orgel bij sfeervol kaarslicht en voert het ‘Christelijk Gemengd Koor Capelle’ o.l.v. Ad de Joode een kerstconcert uit met moderne koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod.
Het concert begint om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.

Kerstconcert bij kaarslicht met orgel en samenzang, 26 december
Tweede Kerstdag, maandag 26 december om 20.00 uur is er in de Dorpskerk het traditionele Kerstconcert. Tijdens het concert zullen de kaarsen in de kroonluchters branden.
Cees van der Slik speelt een kerstprogramma op het Van Dam orgel met muziek van o.a. Johann Sebastian Bach, Alexandre Guilmant, Jan Zwart, Cor Kee, Willem Mudde, Feike Asma en Jan Bonefaas.
Tijdens deze kerstavond is er ook samenzang van bekende Kerstliederen en Improvisatie. De toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten en het orgel. De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers; parkeren bij kerk is ook gratis.

Kerstconcert door het Christelijk Mannenkoor ‘Prins Alexander’
Dinsdag 20 december om 20.00 uur is er in de Alexanderkerk (Springerstraat 340, Rotterdam) een kerstconcert door het Christelijk mannenkoor ‘Prins Alexander’ o.l.v. Arjan Breukhoven en met Anna Majchrzak (sopraan), Evert van der Veen (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit).
Toegang is €10,-. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of via postmaster@cmk-prinsalexander.nl.