De meeste gemeenteleden weten wel dat wij meerdere keren gecollecteerd hebben voor Lwengo kids. Ook heb ik in de dienst van 7 februari wat dingen over Lwengo kids verteld, waar ze nu zoal mee bezig zijn. In dit stuk zal ik u wat meer vertellen over Pius en in een volgend artikel over Rose.

Pius krijgt zorg van Lwengo omdat de gezinssituatie niet geweldig is. Toen Pius en zijn broers en zusjes nog heel jong waren verliet hun vader hen en hebben zij hem ook nooit meer gezien. Zijn moeder is HIV-positief en verblijft op het moment met twee van haar kinderen ver bij Pius vandaan. Ze is een alleenstaande moeder en is werkloos. Ze werkt op plantages om haar kinderen te kunnen voeden.

Pius woont bij zijn arme grootouders die voor hem en zijn andere familieleden zorgen. Dit zal Pius zijn thuis blijven als hij opgroeit, elders is er geen plek voor hem. Zijn grootouders blijven thuis en werken niet. Zij verbouwen groenten om zelf op te eten. Daarom besloot Lwengo kids dat hij mee doet met het onderwijsprogramma, zodat hij kans heeft op een betere toekomst. Zijn grootouders kunnen geen schoolgeld betalen. Ook hebben zij moeite om het gezin te onderhouden, ze hebben niet echt geld voor de basis behoeften zoals suiker, nieuwe kleren enz. Ook hier hebben ze last van Covid-19 al is nog niemand van zijn familie ziek geworden of overleden, gelukkig. Zij maakten ook gebruik van het varkensproject, maar het biggetje kreeg varkenskoorts en overleed.

Kortom ze kunnen onze steun hard gebruiken! Dank voor uw gaven!

Camilla van Rutten- van der Drift
Jeugdouderling De Hoeksteen