Rust en ruimte in je hoofd – dat kun je hard nodig hebben. In deze tijd van maatregelen ervaar je misschien nog meer dat je de balans kwijtraakt. Het is goed om gevoelens van onrust en zin(loosheid) serieus te nemen en die een plek te geven.

Vacare

Letterlijk betekent Vacare: vrij zijn. In Capelle sluiten we aan bij het initiatief van de Protestantse Kerk Nederland, dat Vacare heet. Het staat open voor iedereen die zich wil oefenen in meditatief leven.

Christelijke meditatie

Ook bij christelijke meditatie probeer je om tot stilte te komen, en je bewust te worden wat er in je omgaat. Om niet voorbij te rennen aan je eigen hart. We hopen op een ontmoeting met jezelf (wat trouwens niet per se comfortabel is). En ín die stilte maken we ruimte voor een luisterlied, een kort verhaal uit de Bijbel, of een beeld. In de hoop dat we daarin iets goeds mogen merken van God. Misschien zul je dat niet altijd even sterk ervaren, want meditatie vraagt ook om volhouden en wachten… En soms zul je merken dat God er echt is, met een onpeilbaar groot hart voor mensen.

Vorm

Iedere keer wordt gestart met ongeveer tien minuten ontspannings- of aandachtsoefeningen. Daarna doen we ongeveer een half uur inhoudelijke meditatie. Dit wordt afgewisseld met een lied of verstillende muziek. Dit eerste cursusblok bestaat uit 5 meditaties. We oefenen daarbij met verschillende vormen, zodat je kunt ervaren wat het beste bij je past.

Hoe kan ik meedoen?

Via deze link kun je je aanmelden. De meditatie-avonden worden dit najaar weer op locatie gehouden in de Schenkelkerk, Bermweg 29b, Capelle aan den IJssel.

Je kunt gewoon een keer komen proberen, of het iets voor je is. Ook als je alleen af en toe kunt, is dat geen probleem.

Van harte welkom op donderdagavonden:
21 oktober 2021
4 en 18 november 2021
2 en 16 december 2021

Inloop met koffie/ thee vanaf 19.15. Programma 19.30 – 20. 30 uur

Meer info: Hester van Briemen : van_briemen@hotmail.com / 010 – 753 10 25